Over Pakhuis vol Verhalen

Pakhuis vol Verhalen is een initiatief van Pietie Visser. Pietie is dol op creativiteit, anderen vaardigheden aanleren, kinderen, buiten de kaders denken en tekenen en schrijven. Met een achtergrond in de kunsten, onderwijs en communicatie weet zij haar kennis en talent te benutten in Pakhuis vol Verhalen.

Pakhuis vol Verhalen ontplooit creatieve, verbindende en interculturele activiteiten die hoofdzakelijk zijn toegespitst op kinderen. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en op een speelse educatieve manier beeldend kunt werken.

Door Pakhuis vol Verhalen worden workshops en lessen georganiseerd. We werken vanuit een verhaal, een thema, een kunstenaar of een gedicht. Je wordt geïnspireerd en leert verschillende technieken die je op een eigen manier gaat verwerken. Alle workshops en lessen worden op maat gemaakt afhankelijk van de vraag.

Wij geven workshops voor kinderen, volwassenen, scholen en verenigingen. Voor kinderen geven wij creatieve workshops. Deze beleving wordt vastgelegd in werk en in portretfoto’s die de kinderen mee naar huis nemen. Voor volwassenen geven wij workshop schilderen en schrijven van verhalen. Voor scholen geven wij creatieve lessen zoals diverse schildermethoden, etsen, diverse tekenmethoden, kleien, houtskool, collages maken etc. Van verenigingen krijgen wij soms verzoeken voor specifieke workshops. Daarnaast ontwikkelen wij leerlijnen voor basisscholen en MBO-onderwijs, schrijven en illustreren wij kinderboeken en ontwikkelen wij creatieve projecten op maat.

Onze visie en missie

Omdat we steeds meer geavanceerde computers krijgen, die heel veel dingen voor ons kunnen doen is het belangrijk dat we de creatieve talenten blijven, die de computers aansturen. Wat is nodig om creatieve talenten te worden en te blijven? Het is belangrijk om onze beiden hersenhelften te  stimuleren om zaken te creëren. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van creativiteit en het creëren van een beleving. Hierbij richten we ons ook op omdenken en oplossen van ‘lastige’ zaken. De basis voor dat proces leer je bij Pakhuis vol Verhalen.

Naast dat wij het belangrijk vinden dat mensen beeldend bezig zijn richten wij ons ook op het beleven van een stuk cultuur.

0